Tyko

I min familj har vi en lite annorlunda tradition. Vi brukar inte skämta på första April eller något sådant utan vi kör vårt skämt 29 April. Idag alltså. Grattis på namnsdagen Mamma och Mimmi. <3

//Tyko

Rosettfrisyr, ja tack!

Har försökt mig på att göra denna frisyr, men det är visst inte så enkelt som det ser ut med mitt hår.
Behöver införskaffa mig lite längre hår och några andra klämmor/spännen att sätta upp det med. Men till min födelsedag kanske jag kan har frisyren. Hoppas hoppas. För den är fin.Tjejen som gör frisyren har fler videos på Youtube som du kan kolla in. Hon är sjukt duktig.
Men övning ger färdighet, det tror jag. Jag ska med bli lika bra!

L

Robinsondilemma

Kollade på Robinson 2009 igår och den där Christian ger jag inte mycket för.
När örådet var klart och Rafael fick åka hem så verkade killarna lite besvikna över att pakten var knäckt och att Jarmo var kvar. Sedan fick man se lite från nästa veckas Robinson då Christian säger: Ja, Nina har ju brutit ett löfte. Jag förstår inte hur man kan göra det med gott samvete, jag skulle iallafall inte kunna bryta ett löfte och känna mig okej.
Nej, men du kan mobba någon (Jarmo) under flera veckor och tycka att det är helt okej.
Dummerjöns!

Nina gjorde ju helt rätt, det är ju en tävling. Paktar man så får man leken tåla! Jag hejar på Nina, hon verkar cool.

L

MacGyva lite

Idag har varit en dag fylld av aktiviteter. Först var jag på dubbelstep i Askim. Sjukt kul att steppa med två brädor.
Man har en bräda framför sig, vågrät, sedan en på sin högra sida och den står lodrät, sen gör man stegen på, runt och över brädorna. Hur kul som helst.

Efter det var det grillning i slottsskogen  med Alexandra, Emma, Mange, Patrik, Simon, Leo och lite annat löst folk. Najs i det varma vädret. Jag har fått lite fräknar =)

Efter slottsskogen cyklade jag till Annika för att hämta en menskopp som jag ska prova. Ska bli spännande och se om det funkar bra.

Efter det drog jag till Liseberg för att heja på Kärleken och de andra. Verkar vara full rulle där. Kollade in den nya karusellen Hang hai, verkar inte vara en höjdare. Men jag kanske borde prova den innan jag ger ett sista utlåtande.

En grej jag funderat på när jag är ute och cyklar är varför folk står och pratar (och ibland går) på cykelbanan. Är inte den gjord för de som cyklar? Sjukt irriterande att hela tiden behöva plinga och sicksacka mellan folk...Ennan annan sak är att folk cyklar i bredd. Man kan inte cykla i bredd på cykelbanorna i denna stad. De är inte gjorda för det när det bor folk här.
Den tredje grejen är ett litet tips: om du är hård i magen, ta dig en tur på cykeln och kör på kullersten så löser det sig!

Ibland älskar jag extra mycket att vara jag. Idag lossnade en mutter och en skruv från mitt lyse så det dinglade in i hjulet hela tiden, då MacGyvade jag lite och satt fast det med ett hårband. Det är inte dumt att vara jag.

Nu ska jag laga överraskningsmiddag till Kärleken.

L

Speedpusseling
Samuel Ljungbladh (inte så mycket Ugglan) har sjukt bra röst. Har kollat, eller ja, om man kan kalla att pussla och samtidigt lyssna på Så ska det låta, så har jag kollat på TV. Just nu lyssnar jag på Oceans Eleven och pusslar lite till. Har gjort ramen, nu är det bara innanmätet kvar. Men det får vänta tills jag får besök ikväll. Det ironiska är att vi redan pusslat detta pussel en gång. Min kära mor lånade det för att pussla lite och lämnade sedan tillbaka det opusslat. Så nu är det bara att sätta igång igen. (Mamma, det gör inget, då har vi ju något att göra!)

Höll på med ett annat pussel för några dar sedan. Ett evighetspussel!!! Men nu är vi klara med det. (Bortse från det håliga, det är ifyllt nu. Pusslet är limmat och klart)

MMS

Detta pusslet var otroligt jobbigt att pussla. Största delen är ju hennes hud och den ser ju likadan ut överallt, så vi har suttit och provat bit efter bit tills någon passade. Sedan var det bara att börja om med nästa bit. Det roliga var att vi var nära på att ge upp precis när vi köpt pusslet. Vilket var för mer än 1,5 år sen. Men nu blev det alltså klart. Najs.

L

Paus

Jag har inte tid att blogga, antingen är jag på sena möten på jobbet eller så är jag ute i det fina vädret.

L

Jag har fått pusselarm. L

MMS

Jag har fått pusselarm. L


Midsommarplaner

Idag ska jag på möte om vad som händer på midsommar.
Möte om midsommar, mitt liv är så uppstyrt. Jag älskar det.
Ge mig fler planer. Nu!
Jag bjussar på fikat.
Jag ska rösta för obligatoriska midsommarkransar för hela gänget och helst en majstång att dansa runt.Lite väl traditionellt, vi blir inte lika uppstyrda som de som är på Loftahembygdsgille

L

Celluliter

Jag tycker det är så himla roligt. Samma visa varje år.
Så fort solen dyker upp så skriker löpsedlarna:

Få släta ben till sommaren
bli av med dina åderbråck och celluliter.

Självklart vill alla ha fina ben, fast vill man inte ha det året runt?
Det finns väl antagligen inget annat att skriva om så då kan deskriva om cellisar och annat skit.

Var istället glad för att du har två ben att gå på. Jag är glad över mina ben och jag har cellisar.

L

Årets första grillning i slottsskogen

Årets första grillning i slottsskogen. Najs! L

Update. Min kamera vill inte som jag vill, men ni får vrida på huvvet.


Fint folk


Igår träffade jag:

Kungen
Drottningen
Kungabarnen
Napoleon Dynamite
Abborna
Anders Borg
Svampbob Fyrkant
Bart Simpson
Ronny och Ragge
Magnus Uggla samt hans sidekick
Elvis
och många många fler.
Det var en trevlig kväll!

Miss Piggy

Finns det långsam vaniljsås? Jag b

MMS

Finns det långsam vaniljsås? Jag bakar äppelpaj. L


(never) Ending story


Nu är äventyret över. Det finns roligare äventyr att göra så jag satsar på det till nästa gång.

Stay tuned.

L

Hos min doktor måste man ha tossor

MMS

Hos min doktor måste man ha tossor oavsett väder. L


Oral lösning #2

Sitter här med två liter till att dricka. Suck. Det smakar som saltvatten blandat med saft, usch. Kräkreflexen är aktiverad. Men idag har jag kommit på en teknik som gör det lättare att dricka, tack och lov.Hädanefter är vodka det enda som jag ska halsa.
Eller glas med vatten.

L

Oral lösning

Har precis druckit en liter lösning, är nu inne på min andra liter. Jag har en liter kvar, jag har en timme kvar. Det betyder alltså 2,5 deciliter/kvart. Kul jul.

Lycka till till mig!
L


Tävling #1

För att roa oss och se hur mycket vi kan om Sveriges geografi ska vi försöka pricka in så många rätt som möjligt på en blindkarta. Till hjälp har vi en lista på våra 25 landskap. Good luck!Blekinge

Bohuslän  

Dalarna

Dalsland

Gotland

Gästrikland

Halland

Hälsingland

Härjedalen

Jämtland

Lappland

Medelpad

Norrbotten

Närke

Skåne

Småland

Södermanland

Uppland

Värmland

Västerbotten

Västergötland

Västmanland

Ångermanland

Öland

Östergötland

L

Update. Tävlingen är avgjord. Jag vann, 13/25. Rätt impande faktiskt,  jag trodde jag var sämre på landskapen med tanke på att det är lääängesen jag gick i mellanstadiet då vi pluggade det. Något annat jag är impad över är att jag hade placerat åtta landskap i landskapet jämte. Så om man tittar på hela den geografiska spridningen och inte bara på rättlandskap-på-rätt-plats så var jag väldigt duktig. Klapp på axeln.


Fasta

Nu börjar äventyret!

L

Yatzy

Har precis vunnit tre omgångar yatzy. Han fyller verkligen sin funktion den där mannen.
Vad som kanske ska sägas är att jag förlorade en omgång. Den viktigaste omgången, för vi spelade om vem som skulle städa. Etersom jag förlorade så får det ju bli jag. Men då blir det ju riktigt gjort iallfall. Hahaha. Hämden är ljuv!Tärning

L


Dygnets utmaning

Nu ska ni få följa med mig på en utmaning som är mitt Everest. Egentligen är det inte så stort, men jag måste nog göra det stort för att jag ska klara av det. Utmaningen är att jag ska fasta i ett dygn. Inte så svårt egentligen, men tråkigt och onödigt för jag gillar mat. Anledningen till fastan är att jag ska till doktorn imon.
Ni som inte vill vara med få kika in på bloggen om två dygn, då är förhoppningsvis tjatet om fastan över. Ni andra få vara beredda på att blöda i ögonen.

Min taktik för att göra detta så smidigt som möjligt är att dricka gul saft (man får bara dricka gula, ljusa eller genomskinliga grejer, så helt utan blir jag ju inte), dricka buljong när hungern sätter in som värst och att sova. Jag ska försöka sova bort det mesta av tiden. Om det nu går. Man kan ju inte sova hur mycket som helst.

Som stöd har jag Kärleken som får förlora i Yatzy mot mig, kolla på Planet Earth och höra mitt gnäll.

För att verkligen bygga upp inför fastan, som börjar klockan 14.00, har jag startat med en brakfrukost: Varm Oboy, rostade mackor med skinka samt chokladpudding med grädde. Jag tänker att ju mer fett och socker desto bättre. Jag kanske är helt fel ute, men jag satsar på att få i mig lite mer chokladpudding om ett tag och kanske något annat som är mer matigt.

L

En solskenshistoria

Inte en kotte inne på msn. Alla är väl ute i det fina vädret och strosar. Precis som jag gjort idag. Var ute på en två timmar lång promenix. Gick förbi havet och skogen och kissade bakom en buske. Har även legat på en filt och glassat (läs sovit). Nu är jag röd på min näsa och panna. Men det gör inget, det kom ju några fräknar med. Trevligt också att IFK Göteborg spelade finfin fotboll (6-0) mot Djurgården idag. Tack för det!Fina blåvitt

L

Melodikryssa


MIn kära man har inte vaknat än så jag sitter i soffan med en kopp te och försöker lösa melodikrysset. Jag kom in lite sent men får lyssna på snabbreprisen. Såhär långt har jag kommit just nu.L

Update. Jag klarade hela krysset själv, det är inte ofta. Men ibland händer det tydligen. =)

Grattis FBK

Varför kastar de av sig sina hjälmar när de vunnit?
Det är ju livsfarligt att vara på isen utan hjälm.

L

Choccochock

Är dödens trött. Har varit en lång dag.
Var och tränade, vilket var gött.

Sitter och lyxar med chokladpudding och vispgrädde. Kan behövas lite sockerchock i min kropp.

Kom och tänka på två saker.

Kommer ni ihåg Mina vännerböckerna man hade när man var liten. Är inte de hur gulliga som helst. Jag tror jag måste kila upp på vinden och leta efter min. Kanske ta en titt i mina skolkataloger också. Jag älskar skolkataloger.

Den andra grejen jag tänkte på var vad man kan göra för naturen. Jag gör gärna mycket men det finns två saker jag aldrig skulle ge upp och det är Kött och varmt vatten. Fick jag bara välja att äta en grej i resten av mitt liv skulle det vara kött. Den andra grejen är långa varma duschar och sköna bad. Säger hon som precis kommit ut från duschen.

Nu blir det ett besök hos Leila på landet.

L

Busy day


Händelserik dag idag.
Först jobb mellan 7.30-14.30
Drog hem och kollade lite på TV, the Hills och That 70s show, åt mat.

Det är nu det händelserika börjar:

Drog till Karl-Johanskolan för att gå på PIM. För er som inte vet så är det Praktisk IT- och Mediekompetens. Såg sådär framemot att gå på det på min tidiga dag, men så är det. Väl där gick det snabbare än väntat och man fick coola hörlurar och ett USB-minne. Inte helt fel. Jag registrerade mig framför alla i klassen och fick på så vis gå därifrån först. Inte helt fel det heller.

Så jag gick hem och kom på att jag faktiskt hann träna, hade avbokat tiden för jag trodde PIMmet skulle ta längre tid, om jag la på några kol. Vilket jag gjorde. Jag kastade mig på cykeln och trampade upp till Svettis för ett grymt svettigt Step1 pass. Var två veckor sedan jag tränade så det var efterlängtat. Tack kära cykel för att du finns och att jag är så snabb på den. Du som läser och inte har en cylle, KÖP!

Men, när jag väl var på träningen så började jag tänka massor. Jag brukar inte tänka på något när jag tränar, det är min tid för min hjärna att vara helt avstängd. Stegen bara kommer och jag kan fokusera på att bli svettig. Men inte idag, jag började tänka på vad jag skulle kunna skriva för att  få ett bra inlägg. Men så kom jag på mig själv att inte tänka så. Bloggen ska vara en rolig grej, inte något som jag pressar mig med. Men jag kom ändå på några saker att skriva om:

* Det var en väldigt smal tjej där idag. Jag hoppas att hon bara var smal och inte sjuk, men tyvärr måste jag säga att hon såg hemsk ut. Fyyy, som ett benrangel. Då är det bättre att se ut som mig eller dig Lisa, med lite kurvor, "något att ta i" som Henkan säger.

* Jag är inte snygg när jag tränar alltså. Ser nog sjukt ansträng ut och blir lika röd som en tomat, men fan va skönt det är. Känslan som kommer när lamporna släckts och vi börjar stretcha är helt otrolig. Samt att det är så jävla cool att kunna spänna bicepsarna och se att det faktiskt är något där. I love my Biceps. Att spänna armen och sedan pussa på muskeln är ett göttigt sätt att visa för sig själv att man är stark och duktig. Men gör det när du är själv för annars skrattar folk bara.

* Förra gången när jag var på träningen och vi gjorde situps var det någon som pruttade bakom mig så jag fick ligga i dennes pruttlukt. Inte så gött.

*Jag tänkte på mer saker, men jag kommer inte ihåg just nu. Men det var la inget viktigt och var det något viktigt så kommer det tillbaka, som min mamma brukar säga.


Såhär snygg är jag i mina nya hörlurar. Bilden är krattig för det är så mörkt i mitt vardagsrum och jag orkar inte mecka.

L


hänga tvätt

Utanför mitt fönster är det någon som har hängt tvätt på lina mellan två träd.
Sommarkänslan bubblar i mig.

L

vätternrundan nästa?

Idag har jag cyklat omkring i vår stad i 1 timme och en kvart.
Hemma-Haga-Vasa-Ollekrollen-Condecco på Avenyn-Stigberget-Hem.

Cykel äger. Köp cykel. och hjälm. Många har faktiskt hjälm har jag sett.

Nu blir det slapp i soffan för jag är trött efter allt cyklande. Jag orkade inte cykla upp för Stigbergsbacken, det var motvind och jag var på fel sida. Men det är ett mål. Inte bara att klara av det en gång utan att alltid göra det varje gång jag ska uppåt.

L

Tvärtomleken


Det går alltid nått bra på TV. Som idag.

14.10 Weiw from the top
21.00 Something new

Paltan var ju i alla fall smart att ta bra betalt för sin insats. 10 miljoner dollar. Helt sinnes.

L

Material girl


Frågan hon fick var: Bryr du dig om ifall de varor du köper tillverkats av barn?
"Ja, barn har ingen känsla för kvalitet, det märks på produkten".

I rest my case.

L

Röda små gubbar

Lite update på två saker:

Som ni ser så har jag hittat en cykel. Den hade alla mina krav och kostade inte allt för många slantar.
Check it out, visst är den fin. Och med cykelkorg och allt, lycka!

Bild lånad från sportex

Sen angående mitt besök hos Aktuell optik: det gick bra, hon tyckte jag var görsnygg i mina brillor och sa att jag kunde använda dem mer än vad jag gör nu. Så nu har jag haft på mig mina brillor två hela dagar. Det skaver lite bakom öronen, men jag ser som en hök. Yrseln hade inget att göra med brillorna. Men om jag använder dem mer så slipper jag anstränga ögonen så mycket.

Har ätit årets första jordgubbar idag, de var goda.

L

Så här fint blev mitt ris, tack sö

MMS

Så här fint blev mitt ris, tack söta lillasyster för hjälpen. Och tack för en trevlig eftermiddag. L


"jag öppnar på det manliga sättet, inte

MMS

"jag öppnar på det manliga sättet, inte på det rätta sättet". Jag har köpt en cykel och får hjälp med montering. Tack kärleken. Nu blir det åka av! L


Söker med ljus och hjälm


Letar cykel.

Krav:

  • Cykelkorg
  • Tre växlar
  • Lysen
  • Tjejmodell

Jag kanske har hittat en vinnare. Vi får se.

L


Mer sex i staden

Läser på aftonbladet att den andra Sex and the City filmen ska ha premiär 2010-05-28. Yes yes yes.

Fördrink, bio i högklackat & klänning samt utgång någon?

Läs mer om de roliga nyheterna på Aftonbladet.Bild lånad från aftonbladet.

Jag älskar SJPs ekollonhatt.

L


Synvilla mår illa

Idag ska jag till Aktuell optik för att kolla min ögon lite.
Har funderat på om min syn är anledningen till varför jag är yr och mår illa.
Vi får se. Jag blir inte ledsen om jag måste ha glasögon på allvar, för det tycker jag är fint. Något annat som är fint är räls (alltså tandställning). Men det blir det nog inte för mig. I alla fall inte på Aktuell optik.Ses! (haha)

L

Vimmelkantig

Är sjuk, igen. Borde väl egentligen inte säga igen eftersom jag varit rätt frisk sedan årsskiftet, men det är aldrig roligt att vara sjuk. Det som är positivt med att vara sjuk hemma hos mig är att jag har en jätteskön soffa att vara sjuk i. Förr hade jag en Klippan från IKEA, men nu har jag blivit vuxen och investerat i en "vuxensoffa". En Hollywood XL från Mio. I love it! Den är så jävla skön.

Bild från Ikea.se

Ironiskt att kippansoffan heter Klippan. Man kan ju säga att någon är en klippa för en. Ens bästa vän eller ens pojkvän som är en klippa och hjälper en med något. Men den här soffan är inte en klippa. Den är snarare ett Helvete. Armstöden är så höga att när man vill ligga i soffan så får man nackspärr och att ligga i soffan är ett skämt. Soffan är så kort att man måste ligga i fosterställning om man vill ha alla kroppsdelar innanför den.

Tacka vet jag Hollywood XL (jag har ändå köpt en soffa som heter XL). Men den är så jävla skön. Helt otroligt. 


Bild från mio.se

Jag gillar min mamma mycket. Hon är så rolig och underbar. Idag när jag pratade med henne och berättade att jag var sjuk och känner mig väldigt yr så sa hon, jag citerar: "Då måste du vara jävligt försiktig Linda". Jag antar att hon syftar på att hoppa in i duschen. När hon var liten svimmade hon nämligen i duchen och fick ett ärr på sin haka.
Jag har redan ett ärr på min haka så det behöver jag inte oroa mig för.

Att säga att man ska 'hoppa in i duschen' är egentligen ett konstigt uttryck, man hoppar ju bokstavligt talat inte in i duschen. När jag sa till ett av mina barn på förskolan att han skulle hoppa i overallen hoppade han rakt på mig. Han tog mig på orden och hoppade upp i mitt knä där jag hade lagt overallen. Ont fick jag, men jag fick mig också ett gott skratt och en tankeställare.

Nu ska jag försiktigt kliva över badkarskanten och ställa mig i duschen. Vi får la se om jag svimmar...
Over and out!
L


Dilemma

Nu börjar:

Vänner på kanal 5
2 1/2 män på Tv3
The Simpsons på sexan

Vad ska jag välja...
Konstigt, innan gillade jag inte alls 2 1/2 män, men det har växt...
Det är nog som med mina böcker. vissa kan jag inte läsa förrens de har "mognat" i min bokhylla.

Det blir nog vänner, om det är ett kul avsnitt, annars 2 1/2 män.

I-landsproblem. Ha ha.

L


RSS 2.0