Jag blir provocerad

En tjej har skrivit en bok om hur man man blir en kärnfrisk familj: kul för henne. Men det är inte det som gör mig provocerad utan reklamen för boken. Jag hittade den på en sida och det är tre bilder som kommer efter varandra: först en bild på författarens fylliga baksida, sedan en bild på författarens smala, trimmade framsida och sedan tillsist bokens framsida med information om den. Om man söker efter boken på bokus.se står det såhär:
 
Boken som tog hemlandet Danmark med storm och skapat debatt på politikernivå. Har sålt i över 150 000ex! Nått stora framgångar i Norge, nu har den kommit till Sverige!

Den här boken är en guldgruva av information för alla föräldrar som inte längre kan ignorera symptomen på att vår moderna livsstil kostar på hälsan. Den innehåller inte mindre än 1000 tips på hur du får familjen att börja leva ett grönare liv utan kemikalier, socker, stress och vallkar. Boken följer kända som okända familjer på deras väg till ett nytt och sundare liv. De vet precis hur du har det, och hur mycket bättre du kan få det! De har liksom de flesta av oss motionerat alldeles för sällan, men unnat sig pizza, hel- och halvfabrikat fyllda med e-nummer, snacks och godis desto oftare. Och betalt ett högt pris med allt från förhöjda giftvärden, övervikt, astma, eksem, sömnbrist, humörsvängningar och förstoppning, till sänkt livskvalitet. Men inte nu längre! Ta del av inspirerande recept på ekologiska, låggluten och mjölkfria frukostar, kost mot hyperaktivitet och autism, och sockerfria måltider för ökat välmående hos mamma, pappa och barn.

Boken är säkert jättebra med många bra tips och visst: kanske är grönsaker bättre än godis. Men när man gör reklam för boken på det här sättet blir jag bara provocerad. Hon var finare före än efter tycker jag. Vad tycker du?L


Ingen ursäkt

Hej!
Jag vet att jag inte bloggar så värst mycket längre men jag har inte så mycket att säga. eller jag har ju mycket att säga men inte så mycket att skriva. Just nu. Kanske snart, kanske om ett tag. Vi får se.

Jag har klippt av mitt hår, det kan jag berätta.

L

RSS 2.0