Mina bästa baktips

Tipsen står inte i någon speciell ordning:

Lär känna din ugn, den kan vara förrädisk.
Om du smälter socker för att limma ihop ett pepparkakshus så fyll kastrullen med vatten så löses sockret upp. Få inte panik och släng kastrullen.
Vissla inte när du arbetar med mjöl.
Ett nermjölat bord rengör du lättast genom att spruta ner bordet med vatten och sedan torka.
Övning ger färdighet.
Mixtra gärna med recept.
Spela hög musik när du bakar - blir grannarna sura bjud dem på något du precis bakat.
Om du gör lussekatter så dekorera dem med russin även fast du inte gillar dem, det ser så fint ut. du kan ju alltid plocka bort dem - som jag gör.

Det var de tipsen jag hade från årets första julbak.

L


Man är inte smartare än sin senaste kommentar

Igår när jag kom hem sa jag till Kärleken; det luktar verkligen som om vi bakat pepparkakor i hallen.

Det kan ju bero på att jag satt fixat ihop ett pepparkakashus och satt ut där... Hmm. Jaja.

L

Kungen av

Ja just det Kungen av vaddå?

Sen den 19/11 (alltså på 15 dagar) har jag ätit hamburgare fem gånger. Jag är trött, lat, min man är inte hemma och äter med mig...jag kan fortsätta i evighet med ursäkter men det tänker jag inte. Det är bara såhär det är. Men det som är lite roligt är att jag inför varje besök filurar på ett namn/smeknamn för hamburgerkedjan och min fundering är varför jag gör det? Är det för att jag ska tänka att jag inte är på samma ställe och äter fem gånger på två veckor, hmm.

Mina namn är:
BurgerKungen
Kungen av burgare
BK
Burger King
Det finns säkert fler. Lika många fler som jag ätit burgare.

L


RSS 2.0